Saturday, January 29, 2011

Mama tiada masa nak update BLOG!! huhu(aka MALAS)

Dah lama eh tak update blog princess Mama ni..

hehehe....

Just wanna update both of my princessje la..

Depa now dah hantar gi taska... Duk dengan Auntie Amy.. Sejak Mama dapat kerja baru ni, both of princess Mama anta taska..
Rutin harian Mama:-

5.30am- buat air papa. sbb papa work early
6.00am- jemur baju.. siap-siap nak pergi kerja..
7.00am- turun dari umah(our rumah kan flat tingkat -3)... dukung both of kids.. sebab Qisya normally still mamai2 n memang akan mintak dukung.. So Mama will carry my handbeg & dukung both of my princess yang cutiest... hehehe..
7.15am- sampai taska.. alhamdulillah only for the 1st week only both of princess nangis.. Pagi2, kakak Qisya yang nangis, petang time nak ambil, Camelia pula yang nangis.. Macam2 ragam.. hehehe.. But after the 2nd weeks... semua ok.. Dah tak nangis2 dah..
8.00am- normally dh sampai opis.... tgk jalan le.. kalau jalan buat "GILER". mau lambat tu.. walhal tempat kerja kat Solaris Dutamas aje... Dulu time budak tak sekolah lagi, just take 15 minute sahaja okey!!!
8.30-6pm- All day Mama working..
6.30-6.45pm- Normally dah sampai depan Taska both Princess.... Seronok kemain both of princess tengok kereta Mama depan gate ye!!!! heheheh.. Camelia selalunya macam 10 tahun tak jumpe Mama!! huahuaaaaaaaaaaa...... SAYANG MAMA!!!!
7pm- sampai rumah... normally Mama will cook..... the simple dish only for kids & Papa...
8pm-10pm- It's a time to spend time with the whole family..(sometime PAPA OT, so only 3 of us je)
Camelia normally 8.30pm dah hanyut......... lena di ulit mimpi.... So kene layan karenah kakak Qisya yang memang dah semakin bijak.. banyak cakap.. yang penting, Dah pandai bodek MAMA okey!!
some of the words: "Makan la PAPA, Sup MAMA masak sedap!!!" ---> tak kembang kuncup MAMA, kene puji? huhuuuuuuuuuu...
lagi" Wow, cantiknya MAMA!!!" ----> refer to cadar, kekekke. sebab MAMA tukar cadar bilik..
"Wow, comelnya!!!!"----> Kalau MAMA comel.. huhuuuuuuuuuuuuuuuuuuu eh bukan lah.. Kalau Camelia comel... hahaha..

Tu lah rutin harian..

About Camelia Nur Zarra??? Pada umurnya 1 tahun 2 bulan... Dah banyak juga perkataan yang dia boleh sebut sendiri, likes Mama, Papa( ni mmg dh lama la kan.. kira 1st word), kakak Qisya, Milk, Puting, Buka baju, Nak makan, duduk, Busuk, nak Mandi, Book, Popok(any type of makanan in plastic she will call popok, eventhough its a roti or biscuit).... banyak jugalah..
If we asking her " Camelia, where is PAPA?" she can answer "WORK"... with a cute voice..
hehehee..
She's can act automaticly put her hand at her ear when she heard of azan or MAHER ZAIN song"Insyaallah" & she also can sing Insyaallah song!!!
If Kakak Qisya cried, she will put one of her finger at her mouth... & sound "shhhhh" suruh Kakak Qisya diam.. hehehe... very cute ha??
Time Mama buka diapers, she will tutup hidung & said" Busuk"...
tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.. Camelia ni manja lebih....... suka merajuk, suka mengamuk.. kalau barang yang dia nak tak dapat, mau dia guling2 sampai dapat... susah mau pujuk ooooooooo......
"Papa kata, kang bagi adik baru tau!!!" oh no!!!!!! Not now okey PAPA!!! MAMA tired!!!

Sampai sini je lah buat kali ini..nanati MAMA rajin, MAMA update lagi...

Salam jumpa lagi...

1 comment: